Scandic Cup 2020
(Afgelast)

Details

Niveau

Tweede- en derde-divisie (semi-)professionele teams​

Leeftijdscategorieën

JO11 - JO17

Data

29-5-2020 - 1-6-2020 (Afgelast)

Accommodatie

Veldtofte Idrætspark

Bevestigde teams 2020

Omschrijving

Tijdens Pinksteren zal Esbjerg fB, voor de tweede keer op rij, gastheer zijn voor de Scandic Olympic Cup. Bij dit (semi-)professionele jeugdtoernooi ligt de focus op het aanbieden van aantrekkelijke wedstrijden met een hoge standaard van voetbal, gericht op het ontwikkelen van  potentieel talentvolle jeugdvoetballers uit Scandinavië (en daarbuiten). 

Het deelnemersveld bestaat bij dit toernooi uit (professionele) academies, hoogwaardige amateurverenigingen (tweede en derde divisie) en enkele betaald voetbalclubs (Ere- en Eerste divisie). Kortom: een mix van kwalitatief goede teams binnen het jeugdvoetbal, gericht op een aantrekkelijk, gelijkwaardig en bovenal sportief voetbalgevecht – ter ontwikkeling van Scandinavische (jonge) voetbaltalenten! 

Scheidsrechter informatie

Deze hoge standaarden zijn ook terug te vinden in de kwaliteit van de organisatie van het toernooi, blijkende uit;

  • Alle wedstrijden worden gespeeld op hoogwaardige (natuurgras) sportvelden, op het Veldtofte Idrætspark te Esbjerg, waar tevens de finalewedstrijden en afsluitende ceremonie op feestelijke wijze georganiseerd worden;
  • Er is gedurende het gehele toernooi sprake van een ''fullboard service'', waarin een (gezond) ontbijt, lunch en diner gefaciliteerd worden door de toernooi-organisatie;
  • Je, als (assistent-)scheidsrechter, gedurende de week zal verblijven in een standaard accommodatie, gelegen in de nabije omgeving van de sportvelden;
  • Het gehele toernooi passend vervoer aanwezig is om naar de speelvelden te gaan én bovenal met elkaar de omgeving te kunnen verkennen, om je vrije tijd leuk te kunnen spenderen! Tot slot wordt er, geheel kosteloos, een leuke activiteit georganiseerd voor alle scheidsrechters om elkaar beter te leren kennen. Zo is men vorig jaar naar de Europa League wedstrijd van Esbjerg fB gegaan.

Het toernooi bestaat uit teams binnen de (jongens) onder 11 tot en met onder 17 categorie. Alle wedstrijden bestaan uit twee helften met een speelduur van dertig minuten en staan onder leiding van één (enkele) arbiter(s);

  • De onder 11 en 12 wedstrijden zijn 8 versus 8 en worden geleid door één scheidsrechter;
  • De onder 13 tot en met onder 17 wedstrijden zijn 11 versus 11 en worden geleid door (minimaal) één scheidsrechter, op basis van beschikbaarheid.

Daarenboven word je gedurende het toernooi begeleid door diverse gekwalificeerde coaches die je voorzien van tips & tricks om je, naast een week vol gezelligheid, handvaten mee te kunnen geven voor je ontwikkeling als scheidsrechter, binnen een internationaal klimaat. Een hele (leer-)ervaring!  

Elke official zal gemiddeld drie aanstellingen per dag ontvangen als scheidsrechter. De eerste wedstrijden worden op woensdag 8 april 2020 afgewerkt en het toernooi zal eindigen op zaterdagmorgen. Reizen zal, naar verwachting, plaatsvinden op dinsdagavond en zondag.

Toernooi programma

Het programma voor dit toernooi ziet er, globaal gezien, als volgt uit *: 

Avond: Heenreis richting Esbjerg

Activiteit met de scheidsrechters

Aanvang poulewedstrijden (1)

Poulewedstrijden (2)

Poulewedstrijden (3)

Start knock-out fase

Finalewedstrijden

Afsluitende ceremonie

Terugreis

Alle activiteiten die benoemd zijn in het schema, zijn de toernooi-gerelateerde activiteiten. Buiten deze activiteiten is er voldoende ruimte om de omgeving te verkennen/zelf dingen te ondernemen. Hierin is er sowieso iedere avond een vrij programma, gezien er dan geen wedstrijden zijn. 

Vrije dag(en)

De Scandic Cup 2020 vindt plaats tijdens Pinksteren. Het toernooi begint echter al op vrijdag, een dag wat voor velen een reguliere school- of werkdag is. Houd er daarom rekening mee dat het (mogelijk) nodig is vrij te vragen.

Wanneer je verlof wilt aanvragen van school voor deelname aan de Scandic Cup 2020, kunnen wij hierbij helpen. Wij kunnen je voorzien van een door ons opgestelde brief waarin duidelijk staat omschreven voor welk doeleind het verlof dient. 

Let er wel op dat, mocht je minderjarig zijn, je in dit geval altijd toestemming van je ouders (verzorgers) moet hebben. Daarnaast is het van belang om ten alle tijde zorgvuldig om te gaan met de schoolactiviteiten die in deze periode gepland staan.

Kosten

De kosten voor de Belgische en Nederlandse scheidsrechters bedragen €150. Dit is een all-inclusief tarief, waarin de reis(kosten), maaltijden, overnachtingen en gezamenlijke activiteit zijn inbegrepen, zoals beschreven staat binnen de “scheidsrechter informatie“. 

Kosten voor de niet-Belgische / Nederlandse scheidsrechters zijn op aanvraag.