Nordic Invitational Cup 2020
(Afgelast)

Details

Niveau

Professionele teams

Leeftijdscategorieën​

JO12 - JO19

Data

29-07-2020 - 02-08-2020 (Afgelast)

Accommodatie

Veldtofte Idrætspark

Bevestigde teams 2020

Omschrijving

In de periode van eind juli en begin augustus 2020 zal Esbjerg fB, voor de tweede keer op rij, gastheer zijn voor de (Nissan) Nordic Invitational Cup. Bij dit professionele jeugdtoernooi ligt de focus op het aanbieden van aantrekkelijke wedstrijden met een hoge standaard van voetbal. 

Het deelnemersveld bestaat bij dit toernooi dan ook enkel uit uitgenodigde (professionele) academies en betaald voetbalclubs, van het hoogste niveau binnen de desbetreffende leeftijdscategorie (Ere- en Eerste divisie). Het toernooi staat dan ook met recht bekend als grootste en, kwalitatief gezien, beste toernooi in Scandinavië. 

Scheidsrechter informatie

Deze hoge standaarden zijn ook terug te vinden in de kwaliteit van de organisatie van het toernooi, blijkende uit;

  • Alle wedstrijden worden gespeeld op hoogwaardige (natuurgras) sportvelden, op het Veldtofte Idrætspark te Esbjerg, waar tevens de finalewedstrijden en afsluitende ceremonie op feestelijke wijze georganiseerd worden;
  • Er is gedurende het gehele toernooi sprake van een ''fullboard service'', waarin een (gezond) ontbijt, lunch en diner gefaciliteerd worden door de toernooi-organisatie;
  • Je, als (assistent-)scheidsrechter, gedurende de week zal verblijven in een standaard accommodatie, gelegen in de nabije omgeving van de sportvelden;
  • Het gehele toernooi passend vervoer aanwezig is om naar de speelvelden te gaan én bovenal met elkaar de omgeving te kunnen verkennen, om je vrije tijd leuk te kunnen spenderen! Tot slot wordt er, geheel kosteloos, een leuke activiteit georganiseerd voor alle scheidsrechters om elkaar beter te leren kennen. Zo is men vorig jaar naar de Europa League wedstrijd van Esbjerg fB gegaan.

Het toernooi bestaat uit teams binnen de (jongens) onder 12 tot en met onder 19 categorie. Alle wedstrijden bestaan uit twee helften met een speelduur van dertig minuten en staan onder leiding van één (enkele) arbiter(s):

  • De onder 12 wedstrijden zijn 8 versus 8 en worden geleid door één scheidsrechter.
  • De onder 13 tot en met onder 19 wedstrijden zijn 11 versus 11 en worden geleid door één scheidsrechter en twee assistent-scheidsrechters *.
* Je wordt gedurende het toernooi dus zowel in de rol van scheidsrechter als assistent-scheidsrechter aangesteld.

Daarenboven word je gedurende het toernooi begeleid door diverse gekwalificeerde coaches die je voorzien van tips & tricks om je, naast een week vol gezelligheid, handvaten mee te kunnen geven voor je ontwikkeling als scheidsrechter, binnen een internationaal klimaat. Een hele (leer-)ervaring!  

Elke official zal gemiddeld drie aanstellingen per dag ontvangen als (assistent-)scheidsrechter. De eerste wedstrijden worden op woensdagavond 29 juli 2020 afgewerkt en het toernooi zal eindigen op zondagmorgen. Reizen zal, naar verwachting, plaatsvinden op dinsdag en maandag.

Toernooi programma

Het programma voor dit toernooi ziet er, globaal gezien, als volgt uit *: 

Heenreis richting Esbjerg

Activiteit met de scheidsrechters

Aanvang poulewedstrijden (1)

Poulewedstrijden (2)

Poulewedstrijden (3)

Poulewedstrijden (4)

Finale wedstrijden

Afsluitende ceremonie

Terugreis richting huis

Alle activiteiten die benoemd zijn in het schema, zijn de toernooi-gerelateerde activiteiten. Buiten deze activiteiten is er voldoende ruimte om de omgeving te verkennen en zelf dingen te ondernemen. Hierin is er sowieso iedere avond een vrij programma, gezien er dan (uitgezonderd 29-07) geen wedstrijden zijn. 

Kosten

De kosten voor de Belgische en Nederlandse scheidsrechters bedragen €150. Dit is een all-inclusief tarief, waarin de reis(kosten), maaltijden, overnachtingen en gezamenlijke activiteit zijn inbegrepen, zoals beschreven staat binnen de “scheidsrechter informatie“. 

Kosten voor de niet-Belgische / Nederlandse scheidsrechters zijn op aanvraag.